L'accés dels joves a un habitatge, avui dia, es bastant complicat. Si tenim en compte el preu dels salaris que hi tenim, es molt complicat que puguem adquirir un habitatge. Abans de comentar res, vull remarcar un dret que tenim, aquest es el següent: " Tots els espanyols tenen dret a gaudir d'un habitatge digne y adequat. El poders públics promouran les condicions necessàries y establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret, regulant la utilització del sou amb l'interès general per impedir l'especulació." Art. 47 de la Constitució Espanyola.
Doncs bé un habitatge que ens pugui interessar pot costar-nos uns tres-cents mil euros aproximadament, si tenim en compte que una persona te un salari base de uns nou-cents euros, aquesta persona no es pot permetre adquirir un habitatge. Si ajuntéssim dos salaris nomes ens arribaria per pagar l'hipoteca, y per viure? d'això només es beneficien els bancs, les constructores, immobiliaris, ajuntaments ... nosaltres el joves tenim dret a desenvolupar un projecte independent de vida, però amb l'encariment de les hipoteques es quasi impossible.
L'altre opció es anar-te a un pis de lloguer, però tota la teva vida no vas a estar de lloguer en lloguer sempre pagant a final de més la quota que et demanin i sense poder estalviar gens o quasi res, ja que, aquests diners s'escapen cap "un forat sense fons".
El joves hauríem de reivindicar aquest dret. Una manera seria fer manifestacions, per la meva opinió es un mètode poc factible, l'únic que es pot aconseguir son ajuts, ja que el preu dels habitatges no crec que baixi.
jueves, 2 de octubre de 2008
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
1 comentario:
El contingut està força bé, Mari. De tota manera, et desglosso a continuació la correcció del text:
Adequació: El text compleix la finalitat desitjada (argumentar).El registre utilitzat (estàndard) és el correcte. El nivell de formalitat és l'adequat.
Val 2 punts, tens un 1'75.
Coherència: hi ha algunes errades que fan que el contingut del que pretens transmetre no s'entengui del tot bé.
P.ex.: l.3: quan fas l'incís amb l'article de la constitució queda molt postís. No té res continuïtat amb l'afirmació anterior. per tant, tens dues possibilitats: o posar-ho en un paràgraf a banda; o posar-ho al començament del text per introduir la teva tesi, la qual cosa resultaria molt original.
l.4: Hauries de remarcar el dret que tenim com a "?": espanyols, per exemple. O: "segons la Constitució Espanyola".
l.14: "d'això només es beneficien...": has de dir a què fa referència aquest "això". Una opció seria: d'aquesta situació, p.ex.
l.18: "L'altra opció...": quina era la primera?
Val 2 punts, tens 0'75 punts.
Cohesió:
- signes de puntuació:(l.10): doncs bé (coma); (l.14): per viure? Això...; (l.16) Nosaltres; (l.20): ja que (sense coma);
- pronoms: l.2: "hi" (sobra); l.18: anar-te'n.
-concordança: el joves (suposo que ha estat una distracció, compte).
Val 2 punts, tens un 1 punt.
Correcció: errades ortogràfiques:
és; i (compte!!!); té; només; mes (de l'any); són (ser).
L'ortografia està força bé.
Val 4 punts, tens 2'8 punts.
La redacció està força bé de contingut, però has de tenir més cura de la forma, val? Ànims!
Total: 6'3.
Publicar un comentario